Kroatien Uthyrning

Regioner | Kroatien Uthyrning – Hus och lägenheter uthyres

Kroatien är ett land i sydöstra Europa, vid Adriatiska kusten.

Det gränsar till Slovenien i nordväst, Ungern i nordost, Serbien i öst, Bosnien och Hercegovina i sydost och Montenegro i sydost.

Kroatien är indelat i 20 län och en stad med särskild status som län, Zagreb.

Var och en av dessa regioner har sin egen unika kultur, historia och geografi, vilket bidrar till Kroatiens övergripande mångfald.

Zagreb

Zagreb är Kroatiens huvudstad och ligger i den centrala delen av landet. Det är Kroatiens största stad och fungerar som landets kulturella, vetenskapliga och ekonomiska centrum. Zagreb är en modern stad med en rik historia, och den har många kulturella sevärdheter, till exempel Markuskyrkan, Kroatiska nationalteatern och Museet för konst och hantverk.

Istrien

Istrien är en halvö som ligger i den nordvästra delen av Kroatien och är känd för sitt fantastiska landskap och sin rika historia. Den är känd för sina stränder, olivlundar och vingårdar. Staden Pula, som ligger i den södra delen av halvön, är ett populärt turistmål och har många historiska platser, som den romerska amfiteatern och Sergii-bågen. Regionen har också en rik kulinarisk tradition och är känd för sina tryfflar, sin olivolja och sitt vin.

Kvarner

Kvarner är en region som ligger i den nordvästra delen av Kroatien och är känd för sin vackra kustlinje och natursköna öar. Regionen är populär bland turister och har många semesterorter, som Opatija, Rijeka och Rab. Regionen har också ett rikt kulturarv och här finns många historiska städer, som Cres, Krk och Pag.

Dalmatien

Dalmatien är en region som ligger i södra delen av Kroatien och är känd för sin fantastiska kustlinje och rika historia. Regionen är känd för sina vackra stränder, sitt kristallklara vatten och sin livliga kultur. Staden Split, som ligger i den centrala delen av regionen, är ett av de mest populära turistmålen i Kroatien och är hemvist för många historiska platser, till exempel Diocletianus palats och Sankt Dominius katedral.

Slavonien

Slavonien är en region som ligger i den nordöstra delen av Kroatien och är känd för sin rika jordbruksmark och sina böljande kullar. I regionen finns många historiska städer, som Osijek, Vukovar och Ilok, och den är känd för sina vingårdar och fruktträdgårdar. Regionen har också ett rikt kulturarv och här finns många historiska kyrkor, kloster och slott.

Lika

Lika är en bergsregion som ligger i Kroatiens centrala del och är känd för sin natursköna skönhet och rika historia. Regionen är känd för sina sjöar, floder och skogar, och det är ett populärt resmål för utomhusaktiviteter som vandring, skidåkning och fiske. Staden Plitvicesjöarnas nationalpark, som ligger i den västra delen av regionen, är ett av de mest populära turistmålen i Kroatien och är hem för många natursköna vattenfall och sjöar.

Gorski Kotar

Gorski Kotar är en bergsregion som ligger i den nordvästra delen av Kroatien och är känd för sin natursköna skönhet och rika historia. Regionen är känd för sina sjöar, floder och skogar, och det är ett populärt resmål för utomhusaktiviteter som vandring, skidåkning och fiske. Staden Risnjak nationalpark, som ligger i den nord östra delen av landet. Gorski Kotar kallas för Kroatiens gröna lungor.

Se mer av regioner
Till toppen